RSO gaat Staalcomplex in Den Haag schoonmaken

Eind juli stelde het Rijksvastgoedbedrijf aan de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) de vraag of wij een nieuw rijkspand willen schoonmaken: het Staalcomplex in Den Haag. Per 1 september zijn in eerste instantie twee van onze schoonmaakcollega’s begonnen op deze nieuwe rijkslocatie in de Haagse binnenstad.

Beeld: ©Rijksvastgoedbedrijf

Het Staalcomplex is een groot, deels monumentaal pand van maar liefst 25.000 m2 dat is aangekocht door het Rijksvastgoedbedrijf. Het oppervlak dat de RSO in schoonmaakonderhoud krijgt, is vooralsnog maximaal 8.000 m2. Het overgrote deel wordt pas in gebruik genomen na een grondige renovatie.

In korte tijd heeft de RSO alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen om op tijd te kunnen beginnen. Het Staalcomplex valt onder verantwoordelijkheid van Farouk Iken (ambulant objectleider) en Marck van der Klundert (dienstverleningsmanager). Twee schoonmaakcollega’s, die nu nog werkzaam zijn op het Binnenhof maar dat binnenkort tijdelijk gaat sluiten, verhuizen nu mee naar het Staalcomplex. Marck van der Klundert: 'Ik ben er trots op dat we dit als RSO zo snel voor elkaar hebben gekregen. Met natuurlijk veel dank aan onze schoonmaakcollega’s die bereid zijn om de overstap te maken naar dit pand. Ik wens hen veel succes op hun nieuwe werkplek.'

Bijzondere gebouwen

Het Staalcomplex is een groep gebouwen in de Haagse binnenstad, van de Lange Houtstraat tot de Korte Vijverberg en van het Tournooiveld tot de Doelenstraat. In 1916 vestigde Staalbankiers zich in een pand aan de Lange Houtstraat. In de jaren daarna kocht Staalbankiers steeds gebouwen in de omgeving, die in de jaren tachtig door een grootscheepse verbouwing met elkaar werden verbonden, inclusief een ondergrondse parkeergarage.